Gemma Humet

Provinent de família de músics i amb una
formació musical que comença als 5 anys,

Gemma Humet abandona als 18 una prometedora carrera com a pianista clàssica per dedicar totes les seves energies a l’estudi del cant jazz.

Aleshores, comença els estudis superiors de Cant Jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) amb professors com: Ana Finger, Carme Canela, Lluís Vidal i Agustí Fernández, entre d’altres, on finalitza els seus estudis obtenint les màximes qualificacions.

El fet d’estudiar a l’Esmuc fa que Gemma Humet comenci a tenir contacte amb altres músiques com són el flamenc, la música tradicional i popular, la música clàssica, etc. fet que la porta a formar part durant dos anys del grup Thalassa fent cançons d’arrel mediterrània. Paral·lelament, coneix el gran guitarrista Toti Soler amb qui des d’aquell moment ja no han deixat de treballar conjuntament. Grava vàries cançons en els seus últims discs i forma part de varis projectes del guitarrista que la porten a girar per Catalunya, el País Valencià i França.

A més, Gemma Humet col·labora activament en diferents projectes del també reconegut guitarrista Toni Xuclà, musicant poesia de poetes tan nostrats com Espriu, Pere Quart o Palau i Fabra, entre d’altres, els quals la porten a participar en nombrosos espectacles i actes institucionals de ressò mediàtic, com per exemple la Diada de l’11 de Setembre al Parc de la Ciutadella de 2013 dirigit per Joan Ollé o també, l’entrega del Premi d’honor de les lletres catalanes del 2014 atorgat al cantautor Raimon i celebrat al Palau de Música Catalana.

Un dels punts àlgids a la carrera de la cantant va ser conèixer en Pau Figueres, guitarrista de renom amb el qual comença a donar forma al que serà el primer disc de la cantant i inici de la seva carrera en solitari amb el disc Si canto enrere (Satélite K, 2015), produït pel mateix Figueres i guanyador del Premi Enderrock 2016 a Millor disc de cançó d’autor. A més, de rebre molts elogis per part de la crítica especialitzada.

En tot el seu procés artístic Gemma Humet ha mostrat una ferma vocació no només d’artista sinó, també, de compromís social, fet que es reflexa en el seu últim treball Encara (Satélite K, 2017), produït per Carles “Campi” Campón (productor i músic de Jorge Drexler amb qui s’ha guanyat el prestigi internacional). Aquest segon disc és sens dubte un dels passos més importants a la carrera de Gemma Humet, ja que la cantant aposta per explorar sonoritats que fins ara no havien estat presents en cap dels projectes on havia participat.

Discografia i Col·laboracions

De la mediterranea – Thalassa (autoeditat, 2011)

Raó de viure – Toti Soler “Penyora d’amor” (Satélite K, 2011)

El Teu Nom – Toti soler “Fins la fi dels temps”, “El teu nom”, “Va com va”. (Satélite K, 2013)

Espriu: amb música ho escoltaries potser millor – Toni Xuclà “A la vora del mar” i “Aquesta pau és meva” (Picap, 2013)

Si canto enrere, (Satélite K, 2015)

Ruralisme il·lustrat – NewCat Ensemble (Seed Music, 2015)

El temps que s’atura – Toti Soler “Saviesa” i “Lluna de porcellana”  (Satélite K, 2015)

Disc de “La Marató” (2015) – TV3 – “Tu vas lluitar” (Corporació Catalana de mitjans audiovisuals, SA i TVC Disc, 2015)

Aire, Tierra y Deseo – Juan Carlos García Hoyuelos – “No hi ha dia sense tu” (Beta III Milenio, 2016)

De poetes cançonetes – Toni Xuclà “El Camí” (Picap, 2016)

‘Qualsevol nit pot sortir el sol: El tribut’ – Enderrock – “Maria Lluna” amb Pau Figueres. (EDR Discos, 2016)

Tots som Súpers – El Club Súper 3 – “Arkandú” (Corporació Catalana de mitjans audiovisuals, SA i TVC Disc, 2016)

Encara (Satélite K, 2017)